Scholen

Bent u een leerkracht wetenschappen en neemt u graag deel met uw klas aan fotonica activiteiten of bent u geïnteresseerd in workshops voor leerkrachten?

Workshops voor leerkrachten

Nog op zoek naar inspiratie om de STEM-, fysica- of natuurwetenschappen lessen op een toffe en leerrijke manier in te vullen? Ontdek hier welke workshops, nascholingen en educatieve pakketten B-Photonics organiseert voor leerkrachten secundair onderwijs.

B-Photonics Cup

Ga de uitdaging aan!

Wil je graag ontdekken op welke manier fotonica technologie kan gebruikt worden voor het oplossen van maatschappij-relevante problemen? Schrijf je dan in met je klas voor de B-PHOTONICS CUP, en bereidt u voor op spannende uitdagingen!

Photonics Explorer

De Photonics Explorer kit is speciaal ontworpen om gebruikt te worden tijdens de lessen wetenschappen (2de en 3de graad secundair onderwijs). Elke kit bevat voldoende, duurzaam en veelzijdig materiaal om een hele klas (25-30 leerlingen) in groepjes van 2 experimenten uit te laten voeren.

Op zoek naar boeiende fotonica STEM-projecten?

Ben je op zoek naar een verscheidenheid aan STEM-projecten? Een infrarood handschoen die als afstandsbediening voor je radio kan werken, een Rood-Groen-Blauwe LED lamp die je met je smartphone kan bedienen, een kunstwerk gebaseerd op licht-polarisatie...

Schoolbezoeken

Breng met jouw klas een bezoek aan de labo's van de onderzoeksgroep 'Brussels Photonics'. En combineer dit met enkele bijzondere fotonica workshops.

Photonics Toolkits

Laat je inspireren door STEM-projecten waarin fotonica, de wetenschap van het licht aan bod komt. Maak een Infrarood handschoen afstandsbediening, een fotonica projector of een Rood-Groen-Blauwe LED lamp aangestuurd door een app.

Wetenschapsshow

Tijdens een wervelende, ludieke en interactieve wetenschapsshow op 4 en 5 februari 2019 presenteren doctoraatstudenten van de onderzoeksgroep VUB B-PHOT de unieke eigenschappen van licht.